Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangkok, Thailand

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 73

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Vernieuwde procedure voor het aanvragen van gelegaliseerde inkomensverklaring

De onlangs aangekondigde vernieuwde procedure voor het aanvragen van een gelegaliseerde inkomensverklaring heeft veel vragen opgeroepen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt nu samen met de Nederlandse Ambassade in Bangkok naar een constructieve oplossing, die zowel juridisch correct is, als ook acceptabel voor de Thaise autoriteiten, en waarbij uiteraard het belang van de Nederlandse gemeenschap niet uit het oog wordt verloren. Hiervoor hebben wij meer tijd nodig en vragen daarom aan iedereen nog even geduld. Om die reden is ook besloten om wijzigingen niet eerder dan 1 april 2017 in te laten gaan. Wij houden u op de hoogte.

2 Belangrijk Herinnering: Online Afsprakensysteem

Sinds 14 november 2016 werkt de consulaire afdeling met een online afsprakensysteem. Als u binnenkort reisdocumenten, consulaire verklaringen of andere consulaire zaken moet aanvragen, vergeet dan niet online een afspraak te maken omdat wij u anders niet meer kunnen helpen. U kunt meerdere zaken tegelijk regelen met 1 afspraak. U kunt de link naar het online afsprakensysteem rechts vinden.

3 Wijziging procedure aanvragen van een handtekeninglegalisatie op een inkomensverklaring per 1 januari 2017 (oa benodigd voor de Thaise Immigratie en sluiten van een huwelijk in Thailand).

Vanaf 1 januari 2017 verandert de procedure voor de aanvraag van een handtekeninglegalisatie op een inkomensverklaring.

4 Implementatie online afsprakensysteem consulaire afdeling Bangkok per 14 november 2016

Met ingang van maandag 14 november 2016 zal de consulaire afdeling in Bangkok met een online afsprakensysteem gaan werken. Voor aanvragen van reisdocumenten, consulaire verklaringen, DigiD, legalisaties (van een handtekening) en MVV's dient vanaf genoemde datum een afspraak te worden gemaakt. Zonder afspraak kunnen wij u niet helpen.

5 Nieuw format consulaire verklaringen

Per 1 November 2016 zal de ambassade een aantal consulaire verklaringen in een nieuw format afgeven.

6 Stageplaatsen bij de Nederlandse ambassade te Bangkok

De Politieke en Economische afdeling van de ambassade in Bangkok is op zoek naar twee enthousiaste, initiatiefrijke, en veelzijdige stagiaires voor de periode van 27 februari t/m 25 augustus 2017 en 6 maart t/m 1 september 2017.

7 Nationaal Export Event 2016

Op woensdag 2 november 2016 organiseren DHL Express, Fenedex, ING, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de zevende keer het Nationaal Export Event. Hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die meer willen weten over internationaal zakendoen. Daarnaast staat het Nationaal Export Event dit jaar meer dan ooit in het teken van netwerken! Wij heten u dit jaar van harte welkom in De Woonindustrie in Nieuwegein.

8 Reactie Z.M. de Koning na overlijden Koning van Thailand

Met ontroering ontving ik het bericht van het overlijden van Koning Bhumibol Adulyadej van Thailand. Voor het Thaise volk was hij gedurende zijn lange regeerperiode van meer dan zeventig jaar een baken van stabiliteit, ook in woelige tijden. Steeds weer beklemtoonde hij de waarden van harmonie en vreedzame samenwerking. Met warmte denken mijn vrouw, mijn moeder en ik terug aan de ontmoetingen die wij met hem hadden. Onze gedachten gaan uit naar Koningin Sirikit en de andere leden van de Koninklijke Familie.

9 Minister Koenders in Bangkok: condoleances voor Thaise bevolking na overlijden koning

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft vanuit Bangkok namens Nederland zijn medeleven betuigd aan de Thaise bevolking na het overlijden van Zijne Majesteit Bhumibol Adulyadej. ‘Hij was een zeer gerespecteerd en geliefd vorst die 70 jaar lang de troon heeft bekleed. Decennia lang was de Koning een symbool voor eenheid onder de Thaise bevolking en bezat achter de schermen grote politieke invloed’, aldus Koenders. De minister is vanaf donderdag in de Thaise hoofdstad Bangkok om deel te nemen aan een bijeenkomst van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) en de Europese Unie.

10 Reisadvies Thailand aangepast

Op 13 oktober 2016 is de Koning van Thailand overleden. Daarom is het reisadvies Thailand aangepast. Er volgt een lange periode van rouw waarin veel sociale activiteiten zullen worden beperkt. Feestelijke activiteiten zijn in deze periode niet zijn toegestaan. Houd er rekening mee dat uitgaansgelegenheden voor een bepaalde periode worden gesloten.