Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangkok, Thailand

Zaken Doen

De Nederlandse ambassade in Bangkok biedt samen met andere posten in de Zuidoost-Aziatische regio en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) diverse diensten aan ter ondersteuning van Nederlandse bedrijven. We beschikken over een uitgebreid netwerk, gedegen kennis en expertise en een uitgebreid instrumentarium. We kunnen u informatie verschaffen over sectoren, kansen en relevante regelgeving. Daarnaast kunnen we potentiële zakenpartners voor u identificeren, adviseren over beschikbare subsidies en ondersteuning bieden bij het oplossen van conflictsituaties.

Meer informatie over zakendoen in Zuidoost-Azië en marktkansen, treft u aan op het Engelstalige deel van deze website. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen.

Contact
Nederlandse ambassade in Bangkok
E. Ban-ea@minbuza.nl
T. +66 2 309 52 00

Onze diensten
Hieronder treft u een kort overzicht van onze belangrijkste diensten. Zie ook onze brochures over zakendoen in Thailand, Laos en Cambodja. Wilt u op de hoogte blijven van onze recente activiteiten en nieuwe marktkansen, volg ons dan op LinkedIn (ASEAN Business Dialogue) en Facebook (Netherlands Embassy Bangkok) en download de App ‘Internationaal Ondernemen’ (App Store or Google Play). Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de ambassade in Bangkok (via ban-ea@minbuza.nl).

Informatie over sectoren en potentiele zakenpartners
We kunnen u helpen kansen in te schatten op de Thaise, Cambodjaanse of Laotiaanse market, door het verstrekken van informatie over sectoren en lokale bedrijven. Met een business partner scan kunnen we u een overzicht van mogelijke zakenpartners in uw doelmarkt geven. Dit kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners. Wij gaan op zoek naar partijen die voldoen aan de door u opgegeven selectiecriteria en geïnteresseerd zijn om met u samen te werken. Naar behoefte vullen we dit overzicht voor u aan met informatie over bijvoorbeeld marktontwikkeling, vakbeurzen, vakbladen of de cultuur van het zakendoen. Let op: de RVO brengt kosten in rekening voor een business partner scan.

Marktkansen vinden
De ambassade identificeert marktkansen en publiceert deze op de website van de RVO en die van de ambassade, maar ook op onze regionale LinkedIN-groep (ASEAN Business Dialogue). Als u informatie over specifieke marktkansen wilt ontvangen, laat het ons dan weten.

Ondersteuning van handelsmissies en bezoeken
Vanuit Nederland worden er regelmatig handelsmissies, delegaties en gezamenlijke beursinzendingen georganiseerd naar landen in Zuidoost-Azië. Deze evenementen vormen een ideale gelegenheid om kennis te maken met de markt, overheidsinstanties en potentiële zakenpartners. Missies kunnen rechtstreeks georganiseerd worden door de RVO of door netwerkpartners zoals Kamers van Koophandel, brancheorganisaties of lokale overheden.

Informatie over wet- en regelgeving
We kunnen informatie verschaffen over lokale wet- en regelgeving en u in contact brengen met relevante overheidsinstanties or advocatenkantoren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ambassade.

Trouble shooting en hulp bij conflictsituaties
De ambassade kan ondersteuning bieden bij het oplossen van conflictsituaties of handelsbelemmeringen of u doorverwijzen naar advocatenkantoren met relevante ervaring. Wanneer u als Nederlandse ondernemer op een buitenlandse markt geconfronteerd wordt met oneerlijke concurrentie of het ongelijk/discriminatoir toepassen van de bestaande regelgeving door buitenlandse overheden, dan kunt u tevens met uw klacht terecht bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

Advies over instrumenten en diensten voor het bedrijfsleven
Ter ondersteuning van Nederlandse bedrijven in Zuidoost-Azië worden diverse instrumenten aangeboden. We kunnen informatie verstrekken over deze instrumenten en de criteria. Voor een overzicht van deze instrumenten kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.

Goede Zaken in Thailand
Goede Zaken in Thailand is het professionele podium waarop de beste grote en kleine Nederlandse ondernemers in het Land van de Glimlach zich aan elkaar en ‘de wereld’ presenteren. Doel: kennismaking, van elkaars tegenvallers en successen leren, ontdekken van kansen voor business-­to-business en promotie van Thailand als land om zaken in en mee te doen.